Pogledajte video o Fiber Force tehnologiji!

Područje primjene


kritične podloge (terase)


vidljiva vlakna


bolja otpornost za sisteme
podnog grijanja

za balkone i terase


za postavljanje "pločica na pločicu" (CM 16 i CM 17)


za pločice velikog formata


ubrzava prohodnost za brže izvođenje radova (samo CM 17)

Fibre Force - kako djeluje?

Ova inovativna tehnologija pruža još veću snagu i fleksibilnost. Polimeri u Ceresit ljepilima za pločice stvaraju jaču vezu sa pločicama i pomažu u održavanju polimerne matrice dugoročno.

Zbog pritiska koji se radi tokom postavljanja, kako bi pločica ostala na mjestu, stvara se sloj sačinjen od čestica veziva, polimera, a sada i vlakana. Bez vlakana, taj se sloj s vremenom skuplja i gubi svoju stabilnost.

Sada, zahvaljujući vlaknima, postižu se dugoročni rezultati, čak i na najzahtjevnijim podlogama.

Nakon nanošenja ljepila, cementne mikrostrukture polako otpuštaju vodu, što može rezultirati stvaranjem vlage. Ovaj proces može trajati i nekoliko godina, što konačno može dovesti i do odvajanja pločica od podloge.

Polimeri koji se nalazi u Ceresit fleksibilnim ljepilima, ojačavaju strukturu cementne osnove, što garantuje bolju i fleksibilniju vezu, čak i na kritičnim podlogama i pločicama.

Ceresit je razvio kompletan asortiman fleksibilnih ljepila obogaćenih silikatnim vlaknima. Koristeći ove proizvode, obezbijeđena je veća snaga, smanjeno upijanje vode i dugotrajnost.

  • Stvaranje ojačane veze između podloge i pločice
  • Dugoročno održavanje polimerne matrice


Fibre Force proizvodi


Mišljenja majstora


Sigurna za Vaše zdravlje

Vlakna koja se koriste u cjelokupnom asortimanu fleksibilnih ljepila (CM12plus, CM12plus bijeli, CM16, CM17) ispunjavaju kriterije Evropske komisije (stav Q i R, br. 1,1,3, aneks VI CLP regulacije Br. 1272/2008), što znači da ova vlakna Evropska komisija nije klasifikovala kao kancerogena.

Upotreba vlakana u Ceresit fleksibilnim ljepilima za pločice, ne utječe na klasifikaciju i označavanje proizvoda, te ne mijenja trenutne mjere i prevencije koje se preporučuju pri korištenju i primjeni ovih proizvoda.

Ovo jasno potvrđuje da su vlakna koja se nalaze u Ceresit fleksibilnim ljepilima u potpunosti bezbijedna, kada se koriste iste mjere predostrožnosti koje se primjenjuju pri korištenju ljepila bez vlakana.
 


Šta je EC1 certifikat?

EMICODE je međunarodno priznati standard kvalitete za proizvode sa niskom emisijom. EC1 plus znači najniži nivo emisije. Što je niži nivo emisije, to je klima u sobama, gdje su postavljene pločice, zdravija.