CERESIT CS 28

Ključne činjenice

Za zaptivanje i lijepljenje pri visokim temperaturama, za cijevi peći i centralnog grijanja, kamine, klima uređaje, rerne i sl.

Karakteristike

  • visokotemperaturna otpornost
  • otporan na UV zrake i vremenske uslove
  • trajno elastičan
  • razvija specifičan miris prilikom sušenja
  • za unutrašnju i vanjsku upotrebu

Opis

CS 28 silikon za brtvljenje i lijepljenje pri visokim temperaturama, između građevnih elemenata izrađenih od opeke, betona i pločica i koji se koriste za dilatacije kod prirodnog kamena, obloga od granita, vapnenca, kvarca, pješčenjaka, Solnhofen pločica i Carrara mramora. Dobro prianja na većinu podloga bez nanošenja pretpremaza (poliester, porculan, drvo i pločice). Nije primjeren za nanošenje na prirodni kamen, metale koji koroziraju (bakar, željezo), ogledala itd. Nije pogodan za upotrebu na površinama koje dolaze u kontakt s hranom ili spremnicima pitke vode. Otporan na UV zrake i vremenske utjecaje. Trajno je elastičan. Za vanjsku i unutarnju upotrebu.

Korak po korak  

Priprema podloge i primjena

Površine moraju biti suhe i čiste. Površine onečišćene masnoćom moraju biti očišćene acetonom ili Ceresit Cleanerom. Stari ostaci silikona mogu umanjiti prianjanje i stoga moraju biti uklonjeni. Odrežite vrh kartuše i pričvrstite mlaznicu. Vrh mlaznice odrežite koso (oko 45°) prema širini spojnice. Stavite kartušu u pištolj i ispunite spoj.

Zagladite unutar 5 minuta prikladnim alatom i vodom s malo sapunice.