CERESIT DD+

Ključne činjenice

Samoizravnavajuća masa za debljine sloja od 0,5 do 10 mm

Karakteristike

  • Brzosušeća izravnavajuća masa za unutrašnje prostore
  • Pogodna za upojne podloge
  • Otporna na kotačiće namještaja

Opis

Ceresit DD+ je pogodna za izravnavanje cementnih površina, betonskih podnih ploča i grubih betonskih podova, te anhidritnih površina u kućama i uredskim prostorima. Može se koristiti i na podlogama sa podnim grijanjem. Samo za upotrebu u unutrašnjim prostorima – ne koristiti u vlažnim prostorima. Vrlo brzo se stvrdnjava, te se prije polaganja parketa preporučuje nanošenje u debljini sloja od najmanje 2 mm.

Korak po korak  

Priprema podloge


Ceresit DD+ prianja na sve čvrste i suhe površine, očišćene od svih stvari koje bi mogle izazvati odvajanje. Vosak, ulje, masnoća i mrlje od ljepila moraju biti potpuno odstranjeni.

Premažite podlogu razrijeđenim ili nerazrijeđenim pretpremazom Ceresit R 777 (1 dio pretpremaza:1 dio vode) da bi prianjanje bilo što bolje. Nanesite izravnavajuću masu kada je površina suha. Anhidritne površine nakon pjeskaranja i odstranjivanja prašine bi trebale biti premazane nerazrijeđenim pretpremazom Ceresit R 777. Vrijeme sušenja pretpremaza je 24-48 sati.

Primjena

Dodajte vreću Ceresit DD+ u 6,5 litara čiste vode, te miješajte električnom mješalicom dok smjesa ne bude glatka, bez grudvica. Nakon 3-4 minute ponovo promiješajte. Izlijte masu i izravnajte je lopaticom za zaglađivanje. Ceresit DD+ je pogodna za mašinsko nanošenje. Zaštite naneseni sloj od direktne sunčeve svjetlosti i prebrzog sušenja. Vrijeme nanošenja je 20-25 minuta.