ZAŠTO CERESIT FLEKSIBILNA LJEPILA?

ZAŠTO CERESIT FLEKSIBILNA LJEPILA? 

Jednostavna primjena

Snažnije lijepljenje

Veća finalna čvrstoća

Za Vaš savršeni ugled

FIBRE FORCE TEHNOLOGIJA

Fibre Force – Kako djeluje?

 

Fibre Force je inovativna tehnologija, bazirana na vidljivim vlaknima koja pružaju izvanrednu snagu i fleksibilnost. Polimeri u Ceresit ljepilima za pločice stvaraju ojačanu zonu, koja formira vezu sa pločicom i pomaže u dugotrajnom održavanju polimerne matrice.

Pri postavljanju pločica, zbog njihovog pritiska na podlogu, ispod pločica se formira film od sitnih polimernih čestica i, sad dodatno, od vlakana. Bez vlakana, film ispod pločica se nakon sušenja može razvući i s godinama izgubiti stabilnost.

Zahvaljujući novom Fibre Force rješenju, možete postići dugotrajan efekat – čak i na najzahtjevnijim i kritičnim podlogama.

 

KOJI SU POTENCIJALNI RIZICI STANDARDNOG LJEPILA ZA PLOČICE?

Nakon nanošenja ljepila, cementne mikrostrukture polako propuštaju vodu – što može dovesti do stvaranja vlage. Ovaj proces može trajati i po nekoliko godina, što u konačnici može dovesti i do odvajanja pločica od podloge.

KOJA JE SVRHA POLIMERA?

Polimeri koji se nalaze u Ceresit fleksibilnim ljepilima ojačavaju strukturu cementne osnove. Ovo garantuje snažniju i fleksibilniju vezu, čak i na kritičnim podlogama i pločicama.

KOJE SU PREDNOSTI CERESIT VLAKANA?

Ceresit je razvio kompletan asortiman Fibre Force fleksibilnih ljepila, obogaćenih vidljivim vlaknima. Ona stvaraju ojačanu zonu između pločice i podloge, te pomažu u dugotrajnom održavanju polimerne matrice.

Vaše zdravlje je na sigurnom

Vidljiva vlakna koja se koriste u Ceresit fleksibilnim ljepilima ispunjavaju kriterije koji su navedeni u Bilješkama Q i R Evropske komisije (Br. 1.1.3., Aneks VI za CLP regulaciju (EK Br. 1272/2008).
Evropska komisija ovu vrstu vlakana nije klasificirala kao kancerogenu, što jasno potvrđuje da Ceresit fleksibilna ljepila – ukoliko se poštuju uobičajene mjere sigurnosti prilikom pripreme i korištenja – za radnike ne predstavljaju bilo kakav zdravstveni rizik. Sa Ceresitom možete uvijek biti sigurni da ste izabrali pravo rješenje.

 
 

PROIZVODI

Saznajte više o fleksibilnim ljepilima iz našeg asortimana

CERESIT CM 17

TEHNIČKI LIST CERESIT CM 17