WELCOME HOME

A Sigurnom kućom sprječavamo siromaštvo i stvaramo temelje za bolji život. Zahvaljujući finansijskoj podršci
Fritz Henkel Stiftung, podržavamo izgradnju objekata za socijalno ugrožene porodice.

Od našeg prvog projekta pokrenutog 2016. postigli smo:

  • 16 projekata
  • 11 zemalja
  • Više od 750 dana volonterskog rada Henkelovih zaposlenika
  • Sudjelovalo je više od 350 Henkelovih zaposlenika 
  • Pozitivno utjecali na više hiljada života

SMANJENJE ŠTETNIH TVARI

Iznimno su nam važni zdravlje i dobrobit naših majstora. Vodimo računa o njihovoj sigurnosti kada koriste naše proizvode te pazimo da ih ispravno koriste u skladu s propisima.
U Ceresitu preuzimamo odgovornost za proaktivno identificiranje i zamjenu štetnih tvari u našim proizvodima te radimo na razvoju novih tehnologija, sigurnosti transporta i transparentnosti u lancu vrijednosti. Kroz naša rješenja s niskim VOC i niskom razinom prašine neprestano razvijamo proizvode za poboljšanje zdravlja i sigurnosti. Ceresit nastoji pružiti najbolje performanse na najsigurniji mogući način.

PROIZVODI S NISKOM EMISIJOM

Niska emisija. Sigurnije unutarnje životno okruženje. 

Šta je emisija?
Emisija je ispuštanje štetnih plinova u okolinu. U unutrašnjoj atmosferi najčešće proizlaze iz svježe nanesenih lakova, boja, ljepila i drugih građavinskih materijala. Čestice se mogu zadržati i do nekoliko mjeseci i takve emisije se nazivaju "Isparljivi organski spojevi (VOCs)".

EC 1 certifikat Sigurnost. 

Birajte proizvode s niskim emisijama.
Rješenje za zaštitu zdravlja i dobrobit su proizvodi s niskim utjecajima na čistoću zraka u unutrašnjim prostorima. Pomoću naljepnice standarda EMICODE možete lako prepoznati te proizvode i donijeti promišljenu odluku pri kupovini.