Skip to Content

Čuvajmo Okoliš!

Smog - Naš Neprijatelj Broj 1

O lošoj kvaliteti zraka se naširoko govori u svim medijima. Nije ni čudo - smog predstavlja ozbiljan problem za svakoga od nas. Kako zagađenje utječe na naše zdravlje?

Odakle Dolazi Zagađenje?

Kućne emisije stakleničkih plinova (takozvane "niske emisije") su daleko najveći izvor zagađenja zraka! One uzrokuju do 46% PM 10 čestica u zraku - glavnog izvora smoga u gradovima, te do 84% emisije benzopirena - jednog od glavnih uzroka kancerogenih oboljenja kod ljudi, poput raka kože, pluća i mokraćne bešike.

Kako Ga Spriječiti?

Termo-renoviranje zgrade je učinkovit način da se emisija svede na minimum, te da se kvalitet zraka u Vašem susjedstvu vidljivo poboljša. ETICS fasadni sistem je oprobano rješenje za termoizolaciju vanjskih zidova zgrade.

No, unatoč mnogobrojnim edukacijama o ovoj temi, mitovi o zagađenju još uvijek postoje. Pogledajmo neke od njih:

bih CERESIT slika uputa za održiva rješenja

Prvi Koraci

Mnogi ljudi su svjesni glavnog izvora zagađenja i mijenjaju svoje peći. Nažalost, u slučaju povećanog gubitka toplote, zamjena peći neće polučiti očekivane rezultate. Istraživanja pokazuju da je uzrok iza emisije do čak 35% ugljen-dioksida zapravo neefikasna toplotna izolacija! Stoga, termo-renovacija bi se trebala, u dosta slučajeva, primijeniti i kao izolacija na zgradi koja se grije.

Pogledajmo gdje se toplota najviše gubi.

Etics - Najkvalitetnije Rješenje

ETICS je idealno rješenje za sve osobe kojima je stalo do toplotne udobnosti unutar njihovog doma, kao i za sve one koji žele uštedjeti na budžetu za njihov dom.

Ceresit nudi širok raspon rješenja, prilagođenih pojedinačnim potrebama.

Prednosti Termoizolacije

Kvalitetna termoizolacija minimizira potrošnju energije potrebne za grijanje Vašeg doma, na taj način smanjujući Vaše račune za 30-40%!

Ukoliko živite u kvalitetno termoizoliranoj kući, aktivno brinete o okolišu. Na ovaj način možete smanjiti emisiju CO2 za čak 35%.

Uživajte u toplom domu tokom zime i u osvježavajućoj temperaturi tokom ljeta. Sve zahvaljujući kvalitetnoj termoizolaciji!

Toplotna izolacija je sjajan način za postizanje privlačnog - elegantnog i svježeg - izgleda fasade. Širok asortiman maltera, boja i specijalnih efekata garantuje postizanje idealnog izgleda.

Imate Pitanja?

Rado ćemo vam pomoći oko bilo kakvih pitanja o našim proizvodima, gdje kupiti ili koje je pravo rješenje za vaš projekat.