Skip to Content

CERESIT CT 325

Mrežica

 • Otporna na alkalije
 • Otporna na trganje
 • Ne klizi

Karakteristike i prednosti

CERESIT CT 325 - Mrežica za izradu armiranog sloja prilikom ugradnje Ceretherm fasadnih toplinsko - izolacijskih sistema. Mreža za ojačavanje armiranog sloja proizvodima CT 85, Thermo Universal, CT 80 ili CT 190.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CT 325 je armaturna mreža za ugradnju u armaturne maltere za CERESIT spoljne termoizolacione kompozitne sisteme (ETICS). Za fasade ili postolja izložene većim mehaničkim opterećenjima, poželjno je koristiti CT 325 u dva sloja ili koristiti mrežu veće gustoće od 330 g/m
Dostupna veličina pakovanja: 1,1 m širine i 50 m dužine

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIMJENA

Pripremljeni CERESIT armaturni malter ravnomjerno rasporediti po površini ploča pomoću zubne gleterice sa zupcima veličine 10-12 mm. U slučaju ploča od mineralne vune prije distribucije potrebno je izvršiti i “grundiranje” malterom. U pripremljeni sloj odmah rasporedite stakloplastičnu mrežicu, zatim ugradite metalnom lopaticom i zagladite. Pravilno nanesena mreža ne bi trebala biti vidljiva i potpuno utisnuta u malter. Važno je da preklapanja mreže na sljedećim nanesenim pojasevima budu oko 10 cm. Opklade mreže ne mogu se podudarati sa spojevima između panela.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

NAPOMENA

Molimo pogledajte i tehničke listove drugih proizvoda u CERESIT ETICS sistemima za konkretne savjete o tome kako pripremiti podlogu i izvesti radove. Molimo obratite se posebno na ETAG 004. Zbog toga kožu i oči treba zaštititi. U slučaju kontakta s očima, potrebno ih je isprati vodom i konsultovati ljekara opće prakse. 

Povezani članci

 • Ceretherm Classic wool
  Ceretherm Classic wool
 • Ceretherm Impactum
  Ceretherm Impactum
 • Znate li koliko košta Ceresit fasada za Vašu kuću?

Slični proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-85/SAP_0201IAC014M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 85
  Posebno izolacijsko ljepilo za lijepljenje izolacijskih ploča od stiropora i izradu armiranog sloja, prilikom ugradnje fasadnog sistema. Odgovarajuće je samo za ravne, čiste i suhe zidove te izgradnju novih fasada. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-74/SAP_0201IDC014L4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 74
  Tankoslojna dekorativna žbuka za primjenu na betonskim i gipsanim podlogama, ivericama, klasičnim žbukama, vlaknastim gips pločama i drugdje. Posebno je prikladna za građevine kod kojih je potrebna visoka paropropusnost. 

Često postavljena pitanja