Skip to Content

CERESIT CT 174

Završna silikatno - silikonska žbuka

 • Zaglađena silikatno-silikonska završna žbuka
 • 211 nijansi boja
 • Paropropusno, vodonepropusno

Karakteristike i prednosti

Tankoslojna dekorativna žbuka za primjenu na betonskim i gips podlogama, ivericama, klasičnim žbukama, vlaknastim gips pločama i drugdje. Paropropusna, niske upojnosti i otporna na prljavštinu.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CT 174 kombinuje dobre strane silikatnog maltera i silikonskog maltera. Paropropustan je, slabe apsorpcije i otporan na prljavštinu. Koristi se za izradu tankoslojnih maltera na betonskim podlogama, tradicionalnim malterima, gipsanim podlogama i ivericama. Preporučuje se primjena kao fasadni malter u okviru složenog sistema zagrevanja zidova spoljašnjih objekata CERESIT Ceretherm ETICS uz primjenu EPS ploča i MW. Zaštićen je od bioloških paraliza.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE

CERESIT CT 174 se može nanositi na glatke, nosive, suhe i čiste podloge bez masnoće, bitumena, prašine i drugih supstanci koje smanjuju prianjanje. Neravne i oštećene podloge prvo treba zagladiti i popraviti. Postojeću prljavštinu, slojeve niske čvrstoće, kao i elastične, krečne i ljepljive premaze treba ukloniti. CT 174 se može primijeniti kada se CT 16 potpuno osuši.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

PRIMJENA

CERESIT CT 174 treba ravnomjerno nanijeti na podlogu u debljini zrna pomoću čeličnog dugačkog plovka koji se drži pod uglom. Zatim mu treba dati homogenu strukturu sa okruglim pokretima pomoću plastičnog dugog plovka koji se ravno drži kako bi se postigao izgled gusto raspoređene strukture zrna agregata. Rad treba obaviti na jednoj površini bez prekida, zadržavajući istu konzistenciju proizvoda. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

NAPOMENA

Nanošenje treba izvoditi na temperaturi okoline i podloge u rasponu od +5 °C do +25 °C i vlažnosti ispod 80%. Ovaj proizvod se ne smije miješati s drugim žbukama, pigmentima, smolama i vezivnim sredstvima. Prostorije u kojima je materijal primijenjen treba provjetriti. U slučaju kontakta sa očima, treba ih isprati vodom. 

Povezani članci

 • Ceretherm Classic wool
  Ceretherm Classic wool
 • Ceretherm Impactum
  Ceretherm Impactum
 • Znate li koliko košta Ceresit fasada za Vašu kuću?

Slični proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-16/SAP_0201IGC014E8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 16
  Predpremaz za pripremu podloge prije nanošenja žbuke na bazi sintetičkih smola. Primjenjuje se u unutarnjim i vanjskim prostorima. Može se upotrebljavati na svim mineralnim podlogama kao što su beton, vlaknasti cement, žbuka itd. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-175/SAP_0201IDC014F4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 175
  Završna silikatna - silikonska žbuka - tankoslojna dekorativna završna žbuka za unutarnju i vanjsku primjenu na betonskim i gipsanim podlogama, iverici, klasičnim žbukama, vlaknastim gips kartonskim pločama i dr. Dostupna u širokom rasponu boja. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-85/SAP_0201IAC014M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 85
  Posebno izolacijsko ljepilo za lijepljenje izolacijskih ploča od stiropora i izradu armiranog sloja, prilikom ugradnje fasadnog sistema. Odgovarajuće je samo za ravne, čiste i suhe zidove te izgradnju novih fasada. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-84-express-plus/SAP_0201ICC014M8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 84 EXPRESS PLUS
  Poliuretansko ljepilo pogodno za EPS i MW panele, za toplotnu izolaciju zgrada u ETICS sistemima. Posebno se preporučuje za rad na niskim temperaturama, kada je vrijeme sušenja cementnih ljepila znatno duže. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-74/SAP_0201IDC014L4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 74
  Tankoslojna dekorativna žbuka za primjenu na betonskim i gipsanim podlogama, ivericama, klasičnim žbukama, vlaknastim gips pločama i drugdje. Posebno je prikladna za građevine kod kojih je potrebna visoka paropropusnost. 

Često postavljena pitanja