Skip to Content

CERESIT CT 85

Ljepilo za stiroporne ploče i izradu armiranog sloja

 • Za EPS ploče
 • Otporno na vremenske uslove i mraz
 • Fleksibilno, obogaćeno vlaknima

Karakteristike i prednosti

Posebno izolacijsko ljepilo za lijepljenje izolacijskih ploča od stiropora i izradu armiranog sloja, prilikom ugradnje fasadnog sistema. Odgovarajuće je samo za ravne, čiste i suhe zidove te izgradnju novih fasada.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CT 85 je posebna izolacijska žbuka za lijepljenje izolacijskih ploča od stiropora i izradu armirane mreže, prilikom ugradnje fasadnog sistema. Odgovarajuće je samo za ravne, čiste i suhe zidove te izgradnju novih fasada.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE

CERESIT CT 85 ima vrlo dobro prianjanje na kompaktne, noseće podloge. U slučaju niskih temperatura, podloge na koje će se nanositi CT 85 ne treba prekrivati ni mrazom, ni ledom ni snijegom. Potrebno je provjeriti prianjanje postojećih žbuka i premaza boje. Svi površinski zagađivači i druge tvari koje oštećuju prianjanje, parootporni premazi boje i premazi sa niskim prianjanjem na podlogu trebaju biti potpuno uklonjeni.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

PRIMJENA

Umiješati CT 85 u čistu vodu do nestanka grudvica.
Dodajte 6,5-7,0l vode za pripremu 25kg CT 85. Ako
pripremate samo dio količine iz vreće, zamiješajte malter
sa vodom u omjeru 5:2. Prvo dodajte samo onoliko vode
koliko je dovoljno da se navlaži smjesa, pa onda
zamiješajte i zatim dodajte preostalu vodu potrebnu za
pravljenje smjese željene konzistencije. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

NAPOMENA

CT 85 treba koristiti prema navedenom načinu
upotrebe. Navedene karakteristike su dobijene na osnovu
ispitivanja i praktične primjene. Predloženi način primjene
varira u zavisnosti od lokacije i uslova rada i shodno tome
on predstavlja osnovno uputstvo bez garancije na
izvedene radove jer mi nemamo utjecaja na uslove i način
izvođenja radova. radova, već samo na kvalitet materijala. 

Povezani članci

 • Ceretherm Classic wool
  Ceretherm Classic wool
 • Ceretherm Impactum
  Ceretherm Impactum
 • Znate li koliko košta Ceresit fasada za Vašu kuću?

Slični proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-325/SAP_0201IJC014H2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 325
  CERESIT CT 325 - Mrežica za izradu armiranog sloja prilikom ugradnje Ceretherm fasadnih toplinsko - izolacijskih sistema. Mreža za ojačavanje armiranog sloja proizvodima CT 85, Thermo Universal, CT 80 ili CT 190. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-16/SAP_0201IGC014E8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 16
  Predpremaz za pripremu podloge prije nanošenja žbuke na bazi sintetičkih smola. Primjenjuje se u unutarnjim i vanjskim prostorima. Može se upotrebljavati na svim mineralnim podlogama kao što su beton, vlaknasti cement, žbuka itd. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-74/SAP_0201IDC014L4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 74
  Tankoslojna dekorativna žbuka za primjenu na betonskim i gipsanim podlogama, ivericama, klasičnim žbukama, vlaknastim gips pločama i drugdje. Posebno je prikladna za građevine kod kojih je potrebna visoka paropropusnost. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-84-express-plus/SAP_0201ICC014M8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 84 EXPRESS PLUS
  Poliuretansko ljepilo pogodno za EPS i MW panele, za toplotnu izolaciju zgrada u ETICS sistemima. Posebno se preporučuje za rad na niskim temperaturama, kada je vrijeme sušenja cementnih ljepila znatno duže. 

Često postavljena pitanja