Skip to Content

CERESIT CT 175

Završna silikatno-silikonska žbuka

 • Zaribana silikatno-silikonska završna žbuka
 • 211 nijansi boja
 • Paropropusna, vodonepropusna

Karakteristike i prednosti

Završna silikatna - silikonska žbuka - tankoslojna dekorativna završna žbuka za unutarnju i vanjsku primjenu na betonskim i gipsanim podlogama, iverici, klasičnim žbukama, vlaknastim gips kartonskim pločama i dr. Dostupna u širokom rasponu boja.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CT 175 kombinuje dobre strane silikatnog maltera i silikonskog maltera. Paropropusna je, slabe upijajuće i otporna na prljavštinu. CT 175 se koristi za izradu tankoslojnih maltera na betonskim podlogama, tradicionalnim malterima, gipsanim podlogama i ivericama, gips kartonima. Preporučuje se nanošenje CT 175 kao fasadne žbuke u okviru CERESIT ETICS uz nanošenje EPS ploča ili MW. CT 174 je zaštićen od bioloških paraliza.
Dostupna veličina pakovanja: 25 kg.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE

CERESIT CT 175 se može nanositi na glatke, nosive, suhe i čiste podloge bez masnoća, bitumena, prašine i drugih tvari koje smanjuju prianjanje. Neravne i oštećene podloge prvo treba zagladiti i popraviti. Postojeću prljavštinu, slojeve niske čvrstoće, elastične, krečne i ljepljive premaze treba ukloniti. CT 175 se može nanositi kada se temeljna boja CT 16 potpuno osuši.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

PRIMJENA

CERESIT CT 175 treba ravnomjerno nanijeti na podlogu u debljini zrna pomoću čeličnog dugačkog plovka koji se drži pod uglom. Ovisno o vrsti kretanja plovka, moguće je dobiti karakteristike strukture koje proizlaze iz zrna u gipsu. Rad treba obaviti na jednoj površini bez prekida, zadržavajući istu konzistenciju proizvoda. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

NAPOMENA

Nanošenje treba izvoditi na temperaturi okoline i podloge u rasponu od +5 °C do +25 °C i vlažnosti ispod 80%. Ovaj proizvod se ne smije miješati s drugim žbukama, pigmentima, smolama i vezivnim sredstvima. Prostorije u kojima se nanosi malter treba provjetriti kako bi se uklonio miris prije upotrebe. U slučaju kontakta sa očima, treba ih isprati vodom. 

Povezani članci

 • Ceretherm Classic wool
  Ceretherm Classic wool
 • Ceretherm Impactum
  Ceretherm Impactum
 • Znate li koliko košta Ceresit fasada za Vašu kuću?

Slični proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-16/SAP_0201IGC014E8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 16
  Predpremaz za pripremu podloge prije nanošenja žbuke na bazi sintetičkih smola. Primjenjuje se u unutarnjim i vanjskim prostorima. Može se upotrebljavati na svim mineralnim podlogama kao što su beton, vlaknasti cement, žbuka itd. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-85/SAP_0201IAC014M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 85
  Posebno izolacijsko ljepilo za lijepljenje izolacijskih ploča od stiropora i izradu armiranog sloja, prilikom ugradnje fasadnog sistema. Odgovarajuće je samo za ravne, čiste i suhe zidove te izgradnju novih fasada. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-84-express-plus/SAP_0201ICC014M8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 84 EXPRESS PLUS
  Poliuretansko ljepilo pogodno za EPS i MW panele, za toplotnu izolaciju zgrada u ETICS sistemima. Posebno se preporučuje za rad na niskim temperaturama, kada je vrijeme sušenja cementnih ljepila znatno duže. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-174/SAP_0201IDC014F2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 174
  Tankoslojna dekorativna žbuka za primjenu na betonskim i gips podlogama, ivericama, klasičnim žbukama, vlaknastim gips pločama i drugdje. Paropropusna, niske upojnosti i otporna na prljavštinu. 

Često postavljena pitanja