Skip to Content

CERESIT CT 44

Akrilna elastična žbuka

 • Elastična
 • Premoštava pukotine
 • Ograničava proces karbonizacije cementa

Karakteristike i prednosti

Služi kao akrilna elastična fasadna boja za farbanje fasada i enterijera zgrada.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CT 44 je dizajnirana za farbanje mineralnih površina, unutar i izvan zgrada. Preporučuje se za farbanje fasadnih termoizolacionih sistema. Otporna na intenzivno, višekratno pranje, može se koristiti u prostorijama gdje je potreban izdržljiv premaz otporan na habanje. Pogodna za zaštitu od karbonizacije betonskih površina.
Dostupna veličina pakovanja: 15 l

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE

CERESIT CT 44 se može nanositi na noseće, glatke, suhe i čiste podloge, bez bilo kakvih supstanci koje smanjuju adheziju. Prvo treba popraviti neravne i oštećene podloge. Preporučljivo je provjeriti čvrstoću postojećih mineralnih slojeva. Postojeću prljavštinu, slojeve niske čvrstoće, premaze od kreča i ljepila, ostatke tapeta ili ljepila treba potpuno ukloniti.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

PRIMJENA

Prije nanošenja boje, sadržaj posude treba pažljivo miješati bušilicom s mikserom oko 2 minute. Između nanošenja narednih slojeva treba održavati tehnološke pauze od 4 do 6 sati. CERESIT CT 44 nanositi ravnomjerno četkom, valjkom ili uređajem za prskanje. Primjena je moguća sa mašinom za prskanje pomoću mašina pod pritiskom. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

NAPOMENA

Nanošenje se izvodi u suvim uslovima sa temperaturom okoline i podloge u rasponu od +5°C do +25°C i vlažnošću ispod 80%. Boja može uzrokovati da se obojenje ne može ukloniti, stoga treba zaštititi sve elemente u kontaktu sa CERESIT CT 44. Kožu i oči treba zaštititi. Prilikom nanošenja boje potrebno je nositi zaštitne rukavice i naočare. 

Povezani članci

 • Ceretherm Classic wool
  Ceretherm Classic wool
 • Ceretherm Impactum
  Ceretherm Impactum
 • Znate li koliko košta Ceresit fasada za Vašu kuću?

Slični proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/zavrsna-obrada-zidova/proizvod#/ceresit-ct-17/SAP_0201JAC014F1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 17
  Temeljni premaz za upojne podloge - koristi se kao temeljni premaz za vanjsku i unutarnju površinu prije, na primjer, lijepljenja keramičkih pločica, lakiranja površine, lijepljenja izolacijskih ploča i drugo. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-74/SAP_0201IDC014L4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 74
  Tankoslojna dekorativna žbuka za primjenu na betonskim i gipsanim podlogama, ivericama, klasičnim žbukama, vlaknastim gips pločama i drugdje. Posebno je prikladna za građevine kod kojih je potrebna visoka paropropusnost. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-16/SAP_0201IGC014E8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 16
  Predpremaz za pripremu podloge prije nanošenja žbuke na bazi sintetičkih smola. Primjenjuje se u unutarnjim i vanjskim prostorima. Može se upotrebljavati na svim mineralnim podlogama kao što su beton, vlaknasti cement, žbuka itd. 

Često postavljena pitanja