Skip to Content

CERESIT CT 721 VISAGE

Impregnacija za imitaciju drva

 • Izgled drva
 • Vrlo izdržljiva i otporna na prljavštinu
 • Dostupna u 6 boja

Karakteristike i prednosti

Impregnacija za drvo koristi se za nanošenje dekorativnog sloja s prirodnom bojom drveta na površinu Ceresit CT 720 tankoslojne mineralne žbuke, tradicionalne žbuke, betonske i gipsane površine.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CT 721 impregnacija se koristi za nanošenje dekorativnog sloja prirodnim bojama za drvo na površini CERESIT CT 720, tankoslojnih mineralnih maltera, tradicionalnih maltera, betonskih i gipsanih površina. CT 721 impregnat je jedna od komponenti koja se koristi u vanjskom termoizolacionom kompozitu CERESIT Ceretherm Visage za zidove (ETICS) sa primjenom ploča od ekspandiranog polistirena i ploča od mineralne vune. Impregnacija odlikuje izuzetna izdržljivost i otpornost na zaprljanje.
Dostupna veličina pakovanja: 4 l

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE

CERESIT CT 721 se može koristiti na nosećim, suhim površinama, bez supstanci koje smanjuju prianjanje. Pritisak vlage sa površine može dovesti do oštećenja žbuke, stoga na mjestima koja su izložena trajnoj vlazi treba postaviti odgovarajuće zaptivne slojeve.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

PRIMJENA

Prije upotrebe dobro promiješati sadržaj posude. Osim toga, pravite brze pokrete miješanja tokom nanošenja. Ne miješajte duže od 1 min. Nemojte koristiti zahrđale posude ili alate. Sredstvo za impregnaciju nanijeti u najmanje dva sloja mokro na mokro. CERESIT CT 721 se može prskati ili nanositi četkom, valjkom ili spužvom. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

NAPOMENA

Nanošenje se izvodi u suhim uslovima, na temperaturi vazduha i površine od +5 °C do +25 °C i sa relativnom vlagom vazduha ispod 80%. Impregnirani malter treba zaštititi od padavina dok se potpuno ne osuši. Kada materijal dođe u kontakt s očima, isperite oči s puno vode i potražite savjet liječnika. 

Povezani članci

 • Ceretherm Classic wool
  Ceretherm Classic wool
 • Ceretherm Impactum
  Ceretherm Impactum
 • Znate li koliko košta Ceresit fasada za Vašu kuću?

Slični proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-16/SAP_0201IGC014E8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 16
  Predpremaz za pripremu podloge prije nanošenja žbuke na bazi sintetičkih smola. Primjenjuje se u unutarnjim i vanjskim prostorima. Može se upotrebljavati na svim mineralnim podlogama kao što su beton, vlaknasti cement, žbuka itd. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-722-visage/SAP_0201IKC014L2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 722 VISAGE
  Ceresit CT 722 Visage treba nanijeti na silikonsku matricu kako bi se spriječilo da se matrica lijepi za Ceresit CT 720 Visage žbuku tijekom izrade drvene konstrukcije. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-720-visage/SAP_0201IEC014L0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 720 VISAGE
  Završna žbuka za imitaciju drva koristi se za nanošenje tankoslojne žbuke na betonske površine, tradicionalne žbuke, gips ploče itd. CT 720 je u osnovi bijele boje, a zajedno s CT 721 dostupna je u 6 različitih boja. 

Često postavljena pitanja