Skip to Content

CERESIT CR 166

Fleksibilna 2k cementna hidroizolacija

 • Visoko vodootporna i brzo se veže
 • Fleksibilna, sposobnost premošćavanja pukotina čak i pri niskim temperaturama
 • Otporan na vremenske prilike i mraz

Karakteristike i prednosti

Dvokomponentna fleksibilna masa za hidroizoliranje mineralnih površina. Koristi se u unutranjim i vanjskim prostorima, npr. za balkone, terase, vlažne prostore, podrume, čistionice, septičke jame itd.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CR 166 je dvokomponentna fleksibilna masa, ojačana vlaknima i dizajnirana za hidroizolaciju i vlagu na deformabilnim i nedeformabilnim mineralnim podlogama – pogodna za unutrašnju i vanjsku upotrebu na zidovima, podovima i stropovima. Fleksibilnost CR 166 mu omogućava da premosti pukotine širine ≥ 0,75 mm – čak iu hladnim uslovima. Može se nanositi na balkone i terase, trajne i privremene vlažne prostorije, bazene, te na zidove i podove kao hidroizolacijski sloj koji se koristi ispod obloga povezanih ljepila za pločice.
Dostupna veličina pakovanja: 10kg, 15kg, 25kg, 32kg

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE

Uklonite prljavštinu, slojeve niske čvrstoće i sve premaze boje i sredstva za odvajanje. Za mineralne građevinske podloge koje moraju biti ravne i upijajuće, preporučuje se čišćenje pjeskarenjem ili visokim pritiskom vode. Povećajte stabilne pukotine i ispunite ih cementnim malterom CERESIT CX 5 EXPRESS, ili alternativno epoksidnom smolom. Udubljenja i podloge nepravilnog oblika kompenzirati cementnim malterom.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

PRIMJENA

Materijal treba miješati dok se ne dobije homogena smjesa bez grudvica. Pričekajte oko 5 minuta i još jednom kratko promiješajte materijal. U slučaju nanošenja prskanjem, malter se nanosi u jednom sloju dok se ne postigne željena debljina. U zavisnosti od vrste agregata, atmosferskih uslova i vrste podloge za malter, možete dodati vodu bez veće količine od 2 litre za set od 32 kg ili 1 litar za kantu od 16 kg. Nakon nanošenja prskanjem, podlogu treba izravnati lopaticom, poštujući otvoreno vrijeme. Ako se nanosi ručno, prvi sloj CERESIT CR 166 uvijek treba nanositi četkom u izdašnim količinama (po mogućnosti širokim zidnim četkom) na vlažnu, ali ne mokru podlogu, dok se sljedeći slojevi mogu nanositi lopaticom ili lopaticom. četkom ili valjkom. Drugi sloj nanijeti na mat mokri i očvrsnuti prvi sloj, nakon cca. 90-120 minuta pod prosječnim uslovima. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

NAPOMENA

Uvijek slijedite sva općepriznata pravila tehnologije hidroizolacije kao i primjenjive nacionalne standarde. Izmiješani materijal se mora iskoristiti u roku od 60 minuta. Ako materijal za to vrijeme postane tvrđi, preporučuje se da ga povremeno promiješate. Ne treba dodavati dodatnu vodu ili tečnost. U slučaju nanošenja valjkom, koristite valjak od strukturnog najlona za nanošenje debelih materijala (npr. za obrađene premaze). 

Povezani članci

 • Hidroizolacija kupatila
  Hidroizolacija kupatila
 • Silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju
  Silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju
 • LIJEPLJENJE pločica - Priprema i postavljanje
  LIJEPLJENJE pločica - Priprema i postavljanje
 • Kako izravnati podove
  Kako izravnati podove
 • Temeljni premaz za zidove
  Temeljni premaz za zidove
 • Postavljanje pločica sa epoksidnom fugom
  Postavljanje pločica sa epoksidnom fugom
 • Vodootporna fasadna boja: premaz u boji sa trajnom zaštitom
  Vodootporna fasadna boja: premaz u boji sa trajnom zaštitom

Slični proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/montazni-malteri/proizvod#/ceresit-cx-5/SAP_0201VBC014O4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CX 5
  Univerzalni brzovezujući malter za brzo, lako i snažno fiksiranje i montažu sa savršenom konzistencijom za horizontalne i vertikalne podloge (unutrašnje i vanjske primjene). 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-51/SAP_0201SKC013R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 51
  Fleksibilna 1-komponentna brtvena masa koja brtvi bez stvaranja slojeva ispod keramičkih obloga na mokrim i vlažnim područjima. U slučaju podnih konstrukcija s izolacijskim slojevima nanosite CL 51 direktno na sloj koji podnosi teret. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/hidroizolacija/proizvod#/ceresit-cr-100/SAP_0201WHC014B8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 100
  Djelomično elastičan dvokomponentni hidroizolacijski i zaštitni sloj. Vodopropusna je, paropropusna, nudi mogućnost punjenja pukotina. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/hidroizolacija/proizvod#/ceresit-cr-90/SAP_0201WHC014C8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 90
  Hidroizolacijska masa na bazi cementa. Koristi se za hidroizolaciju i lijepljenje neobrađenih mineralnih podloga. Ceresit CR 90 nudi trostruku svrhu - stvara nepropusni sloj na površini podloge. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cm-16/SAP_0201SBC013T8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 16
  Ljepilo koje osigurava fleksibilan ljepljiv spoj i izbjegava unutarnji lom na kritičnim podlogama. Prikladno za korištenje na grijanim glazurama, balkonima, terasama i fasadama, posebno na betonske podloge. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Zaštitna traka za hidroizolaciju koja se koristi za hidroizolaciju spojeva, otvora na cijevi i uglova, prije polaganja keramičkih pločica. Može se koristiti u unutrašnjim i vanjskim prostorima, na podovima i zidovima. 

Često postavljena pitanja