Skip to Content

CERESIT CX 5

Montažni cement za brzo ankerisanje i fiksiranje

 • Brzo vezivanje – očvršćavanje za 5 minuta
 • Visoka čvrstoća i bez skupljanja
 • Za pričvršćivanje metalnih i plastičnih elemenata

Karakteristike i prednosti

Univerzalni brzovezujući malter za brzo, lako i snažno fiksiranje i montažu sa savršenom konzistencijom za horizontalne i vertikalne podloge (unutrašnje i vanjske primjene).

Karakteristike

Opis

CERESIT® CX 5 EXPRESS se može koristiti za: ugradnju, fiksiranje i brzo sidrenje bilo koje vrste u beton, cementne žbuke, cigle i estrihe, npr. ankeri, kuke spojnice, šarke, elementi električnih instalacija, vodilice ugaonih letvica, instalacijski elementi (prolazne cijevi, konzole), popunjavanje brzih montažnih rupa i lokalno oštećenje betonskih podloga, reprofiliranje brzih betonskih podloga, zaptivanje privremenih mjesta propuštanja vode, npr. prije popravke betona ili hidroizolacije.
Dostupna veličina pakovanja: 2kg, 5kg, 20kg, 25kg

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE

CERESIT CX 5 EXPRESS brzovezujući mort se može koristiti na kompaktnim, nosivim i čistim podlogama bez tvari koje smanjuju prianjanje, kao što su mast, bitumen, prašina. Podlogu treba navlažiti sa dosta vode bez stvaranja lokvica.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

APLIKACIJA

Sadržaj pakovanja preliti sa odmjerenom količinom vode i miješati dok se ne dobije homogena masa bez grudvica. Za fiksiranje, sidrenje i punjenje nanesite materijal neposredno nakon miješanja bez odlaganja. Postavite elemente i reprofilirajte u roku od 3-4 minute. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

NAPOMENA

Radove treba izvoditi na temperaturi okoline i podloge od +5°C do +30°C. Pri ekstremnim temperaturama može se koristiti zagrijana ili ohlađena voda. CERESIT CX 5 EXPRESS brzomontažni malter sadrži cement i pomešan sa vodom ima alkalnu reakciju. 

Povezani članci

 • Hidroizolacija kupatila
  Hidroizolacija kupatila
 • Silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju
  Silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju
 • LIJEPLJENJE pločica - Priprema i postavljanje
  LIJEPLJENJE pločica - Priprema i postavljanje
 • Kako izravnati podove
  Kako izravnati podove
 • Temeljni premaz za zidove
  Temeljni premaz za zidove
 • Postavljanje pločica sa epoksidnom fugom
  Postavljanje pločica sa epoksidnom fugom
 • Vodootporna fasadna boja: premaz u boji sa trajnom zaštitom
  Vodootporna fasadna boja: premaz u boji sa trajnom zaštitom

Slični proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/hidroizolacija/proizvod#/ceresit-cr-65/SAP_0201WHC014C3/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 65
  Jednokomponentna cementna hidroizolacija, prikladna za unutarnju primjenu na monolitnim vodenim spremnicima i tankovima pitke vode, do dubine 5 metera. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/hidroizolacija/proizvod#/ceresit-cr-100/SAP_0201WHC014B8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 100
  Djelomično elastičan dvokomponentni hidroizolacijski i zaštitni sloj. Vodopropusna je, paropropusna, nudi mogućnost punjenja pukotina. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/hidroizolacija/proizvod#/ceresit-cr-166/SAP_0201WJC014B9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 166
  Dvokomponentna fleksibilna masa za hidroizoliranje mineralnih površina. Koristi se u unutranjim i vanjskim prostorima, npr. za balkone, terase, vlažne prostore, podrume, čistionice, septičke jame itd. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/montazni-malteri/proizvod#/ceresit-cx-5/SAP_0201VBC014O4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CX 5
  Univerzalni brzovezujući malter za brzo, lako i snažno fiksiranje i montažu sa savršenom konzistencijom za horizontalne i vertikalne podloge (unutrašnje i vanjske primjene). 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/hidroizolacija/proizvod#/ceresit-cr-90/SAP_0201WHC014C8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 90
  Hidroizolacijska masa na bazi cementa. Koristi se za hidroizolaciju i lijepljenje neobrađenih mineralnih podloga. Ceresit CR 90 nudi trostruku svrhu - stvara nepropusni sloj na površini podloge. 

Često postavljena pitanja