Skip to Content

CERESIT L 240 D

Disperzijsko ljepilo za linolej

 • Visoka čvrstoća lijepljenja
 • Visoko početno prianjanje
 • Velika konačna trdnoća

Karakteristike i prednosti

Ljepljenje svih vrsta i debljina linoleuma, u rolama i panelima, na upijajuće podloge.

Karakteristike

Opis

CERESIT® L 240 D je pogodan za stambene i poslovne prostore, kancelarije i bolnice sa normalnim habanjem, bez upotrebe viljuškara. Može se koristiti i za lijepljenje linoleuma na odgovarajuće amortizirajuće podloge. Ceresit L 240 D ispunjava najstrože zahtjeve za kvalitet zraka u zatvorenom prostoru i ekološku kompatibilnost. Izveštaji/sertifikati o ispitivanjima niske zapaljivosti (prema standardu DIN EN 13501-1) sistema "linoleumske podne obloge lepljene Ceresit L 240 D" su dostupni od proizvođača podnih obloga.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

PRIPREMA PODLOGE

Podloga mora ispunjavati zahtjeve uporedivih nacionalnih standarda. Podloga mora biti čista i bez strukturnih nedostataka, čvrsta, suha i bez tvari koje mogu narušiti prianjanje. Nakon mehaničkog prethodnog tretmana (npr. brušenje, usisavanje), pripremite podlogu odgovarajućim prajmerima i Ceresit masama za izravnavanje do tačke kada je spremna za polaganje podnih obloga.

APLIKACIJA

Ravnomjerno nanesite ljepilo na podlogu nazubljenom lopaticom broj B1. Nanesite samo onoliko ljepila koliko se može pokriti podnom oblogom u raspoloživom vremenu obrade. Pričekajte oko 5 minuta, a zatim gurnite linoleum u naneseni sloj ljepila. Rubove rolni/ploča linoleuma zarolajte unazad tako da ne leže na površini, čime se oslobađa napetost materijala. 

NAPOMENA

Ne dozvolite da proizvod dospije u kanalizaciju ili bilo koji izvor vode. Ne smije tonuti u zemlju/podzemne vode. Reciklirajte samo potpuno praznu ambalažu. Ostatke ljepila zbrinuti u skladu sa Zakonom o otpadnim materijalima i zbrinuti kao opasan otpad. 

Povezani članci

 • Priprema podloge i mjerenje vlažnosti
  Priprema podloge i mjerenje vlažnosti
 • Izravnavanje podloge
  Izravnavanje podloge

Slični proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/podovi-podopolagastvo/proizvod#/ceresit-cn-69/SAP_0201TAC013Z0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CN 69
  Samoizravnajuća masa za podove u debljini slojeva 2-10 mm na bazi cementa. Bez skupljanja, bez pukotina, samo unutarnja primjena, za suhe podloge. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/podovi-podopolagastvo/proizvod#/ceresit-dx/SAP_0201TAC014P6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT DX
  Vrlo niskoemisiona izravnavajuća masa, kao podloga prije polaganja svih vrsta drvenih podova, (parketa, ljepljenih laminatnih ploča, mozaika) podkonstrukcijskih ploča i svih vrsta podnih obloga, npr. keramičke pločice, tekstil, pluto, PVC, vinil ili završni premazi. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/podovi-podopolagastvo/proizvod#/ceresit-r-766/SAP_0201TNC015M1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT R 766
  Višenamjenski temeljni premaz - Koncentrirani temeljni premaz za cementne ploče, betonske podove, kalcij-sulfatne ploče, suhe podove za izravnavanje, asfalt, keramičke pločice i podne od kamena i drveta. 

Često postavljena pitanja