Skip to Content

TEROSON FO 50 SK

 • Zaštita od kontaktne korozije između čelika i obojenih metala
 • Može se malterisati i farbati sa obe strane
 • Visoko otporan na kidanje

Karakteristike i prednosti

Univerzalna brtvena traka za retarnje i malstance za brtvljenje zraka i Wind-a i Wind-cena - unutarnja upotreba (topla strana zgrade).

Karakteristike

Opis

TEROSON® FO 50 SK - sa jednostranim, samoljepljivim PSA toplim ljepilom. Ovi klasični proizvodi za brtvljenje kombinuju jednostavnu ugradnju na prozorske okvire, sa raznovrsnom upotrebom na zidovima kada se koristi dodatna lepljiva pasta. Idealno za neravne i ujednačene podloge. Može se koristiti tokom cijele godine zahvaljujući TEROSON AD SP pasti. To osigurava sigurne rezultate i raznovrsne primjene. To je sigurno i apsolutno univerzalno.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

PRIPREMA PODLOGE

Očistite podlogu prije fiksiranja zaptivne trake. Područja koja se zatvaraju moraju biti nosiva, zdrava i bez prašine, sredstava za odvajanje, ulja, masti, sinteriranih slojeva i drugih tvari koje mogu ometati prianjanje. Sve metalne podloge, npr. površine elemenata od aluminija ili cinka, moraju biti bez oksidnih slojeva i sredstava za odvajanje.

PRIMJENA: Upotreba prajmera

Na mineralne, slabo vezane, ali nosive podloge preporučuje se nanošenje TEROSON prajmera. U nepovoljnim vremenskim uslovima, na mineralnim podlogama potrebna je upotreba pojačivača adhezije. Posebno je pogodan TEROSON PR Primer M+S. 

PRIKLJUČNE BRTVE NA PROZORIMA / FASADAMA

PRIKLJUČNE BRTVE NA PROZORIMA / FASADAMA 

Povezani članci

 • Ceretherm Classic wool
  Ceretherm Classic wool
 • Ceretherm Impactum
  Ceretherm Impactum
 • Znate li koliko košta Ceresit fasada za Vašu kuću?

Slični proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/teroson-pr-primer-ms/SAP_0201IOT065K8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON PR PRIMER M+S
  Primer za pripremu podloge za sve Teroson zaptivne trake. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/teroson-ad-sp/SAP_0201ILT063D3/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON AD SP
  Teroson AD SP uglavnom se koristi u toplim sezoni (obradivo od +5 ° C). 

Često postavljena pitanja