Skip to Content

TEROSON PR PRIMER M+S

 • Zaštita od kontaktne korozije između čelika i obojenih metala
 • Visok prinos, ekonomičan u upotrebi
 • Brzo sušenje

Karakteristike i prednosti

Primer za pripremu podloge za sve Teroson zaptivne trake.

Karakteristike

Opis

TEROSON® PR PRIMER M+S je posebno razvijen pojačivač adhezije koji stvara trajnu vezu sa podlogom. Stvara nosivu površinu kako bi se osigurala izdržljiva veza sa TEROSON zaptivnim trakama. Zaptivne trake i prajmer čine sistem savršeno usklađenih komponenti. Na poroznim i mineralnim podlogama PR PRIMER M+S se koristi za izradu nosive površine.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

PRIPREMA PODLOGE

Mineralne podloge moraju biti nosive, zdrave i bez ulja, masti i sredstava za odvajanje. Građevinska podloga treba da bude glatka i ravna. Prije nanošenja temeljnog premaza, uklonite sve nečistoće, sinterirane slojeve, betonska rebra ili izbočine, ostatke maltera ili labave dijelove.

PRIMJENA

TEROSON PR PRIMER M+S nanosi se valjkom ili paste četkom na mineralnu podlogu. Podloge s velikim opterećenjem prašine moraju se očistiti prije nanošenja prajmera, npr. četkom za ribanje, ručnom četkom ili usisivačem. TEROSON PR PRIMER M+S može se koristiti i na vlažnim podlogama (građevinska vlaga). Nakon nanošenja, ostavite prajmer da bljesne cca. 20-50 minuta, ovisno o temperaturi, podlozi i vlažnosti zraka. 

čišćenje

čišćenje 

Povezani članci

 • Ceretherm Classic wool
  Ceretherm Classic wool
 • Ceretherm Impactum
  Ceretherm Impactum
 • Znate li koliko košta Ceresit fasada za Vašu kuću?

Slični proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/teroson-fo-1-sk/SAP_0201INT064W1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON FO 1 SK
  Univerzalna brtvena traka koja se difuzija može ublažiti za brtvljenje zračnog i vjetrovnog i vjetrobranskog zaptivanja - vanjska upotreba (hladna strana zgrade). 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/teroson-fo-50-sk/SAP_0201INT064W8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON FO 50 SK
  Univerzalna brtvena traka za retarnje i malstance za brtvljenje zraka i Wind-a i Wind-cena - unutarnja upotreba (topla strana zgrade). 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/teroson-sd-150-foil-tack/SAP_0201INT065N5/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON SD 150 FOIL-TACK
  Samoljepljiva posebna zaptivna brtvena traka, voda, voda, voda, klima, opremljena tehnologijom Hotmelta za fasadne elemente, prozore, kućne veze. 

Često postavljena pitanja