Skip to Content

TEROSON SD 150 FOIL-TACK

 • Zaštita od kontaktne korozije između čelika i obojenih metala
 • Difuzioni, nepropusni za zrak
 • Može se koristiti tokom cijele godine (do -5 °C)

Karakteristike i prednosti

Samoljepljiva posebna zaptivna brtvena traka, voda, voda, voda, klima, opremljena tehnologijom Hotmelta za fasadne elemente, prozore, kućne veze.

Karakteristike

Opis

TEROSON® FO 150 FOIL-TACK M+S se tradicionalno koristi na zidovima zavjesa i osigurava parootporno i hermetičko zaptivanje fasadnih elemenata. Sprječava prodiranje vodene pare i stvaranje kondenzacije. Ovaj proizvod ima ogroman raspon primjena u zaptivanje prozora i fasada.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

PRIPREMA PODLOGE

Očistite podlogu prije fiksiranja zaptivne trake. Područja koja se zatvaraju moraju biti nosiva, zdrava i očišćena od prašine, sredstava za odvajanje, ulja, masti, sinteriranih slojeva i drugih tvari koje mogu ometati prianjanje. Sve metalne podloge, npr. površine elemenata od aluminija ili cinka, moraju biti bez oksidnih slojeva i sredstava za odvajanje.

PRIMJENA: Upotreba prajmera

Na mineralne, slabo vezane, ali nosive podloge preporučuje se nanošenje TEROSON prajmera. U nepovoljnim vremenskim uslovima, na mineralnim podlogama potrebna je upotreba pojačivača adhezije. Posebno je pogodan na niskim temperaturama i na vlažnim podlogama TEROSON PR Primer M+S. Na mokrim podlogama (bez stajaće vode), koristite TEROSON AD ljepljivi sprej. 

PRIKLJUČNE BRTVE NA PROZORIMA / FASADAMA

PRIKLJUČNE BRTVE NA PROZORIMA / FASADAMA 

Povezani članci

 • Ceretherm Classic wool
  Ceretherm Classic wool
 • Ceretherm Impactum
  Ceretherm Impactum
 • Znate li koliko košta Ceresit fasada za Vašu kuću?

Slični proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/teroson-pr-primer-ms/SAP_0201IOT065K8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  TEROSON PR PRIMER M+S
  Primer za pripremu podloge za sve Teroson zaptivne trake. 

Često postavljena pitanja