Skip to Content

CERESIT CE 79

Epoksidna masa za fugiranje

 • Jednostavna za korištenje
 • Vodootporna, otporna na kemikalije
 • Može se koristiti i kao ljepilo

Karakteristike i prednosti

Dvokomponentna epoksidna masa za fugiranje i lijepljenje pločica, Dizajnirana je za primjenu na zahtjevnim područjima koja su izložena visokim kemijskim i mehaničkim utjecajima.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CE 79 je dizajniran za upotrebu u područjima sa teškim opterećenjem koja su podložna visokim hemijskim i mehaničkim naprezanjima. Pogodan za ugradnju i fugiranje keramičkih obloga u područjima izloženim agresivnim tvarima, u zatvorenom i na otvorenom. Idealno za zone sa velikim prometom i područja izložena teškim mašinama kao što su fabrike, industrija, tržni centri i prodavnice. Preporučuje se i za trajno vlažne prostore i bočatu vodu, bazene, pubove, autopraonice itd.
Dostupno pakiranje: 25 kg.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE

CERESIT CE 79 prijanja na sve čvrste, nosive, čiste i suhe podloge bez supstanci koje mogu ometati prianjanje. Prije fugiranja, površina, tankoslojni mort ili malter za podlogu moraju biti dovoljno čvrsti i sve fuge moraju biti ravnomjerno izdubljene na istu dubinu i širinu.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

MJEŠANJE CERESIT CE 79

Omjeri miješanja: Komponenta A: 100 težinskih dijelova. Komponenta B: 8 težinskih dijelova. Dodajte učvršćivač (komponenta B-katalizator) koji se nalazi u plastičnoj vrećici u smolu (komponenta A) i miješajte električnom bušilicom male brzine i miješalicom (približno 400 o/min) dok smjesa ne bude potpuno bez grudica. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

PRIMJENA

CERESIT CE 79 se nanosi tankoslojnom metodom. Veličina zareza lopatice mora biti prilagođena odgovarajućem formatu pločica ili kamena u skladu s lokalnim normama. Radno vrijeme, koje je identično vremenu korekcije, iznosi cca. 60 minuta na temperaturi prostorije i posude od +18 °C. 

Povezani članci

 • Balkonski I Terasni Sistem
  Balkonski I Terasni Sistem
 • Sistemska Rješenja U Kupatilu
  Sistemska Rješenja U Kupatilu
 • Komercijalne Primjene
  Komercijalne Primjene
 • Brzi Sistem
  Brzi Sistem
 • Polaganje Pločica Na Podno Grijanje
  Polaganje Pločica Na Podno Grijanje
 • Podne Pločice Velikih Formata
  Podne Pločice Velikih Formata
 • Polaganje Pločica Velikog Formata Na Zid
  Polaganje Pločica Velikog Formata Na Zid
 • Pločica Velikog Formata
  Pločica Velikog Formata
 • Sistem Mramora I Prirodnog Kamena
  Sistem Mramora I Prirodnog Kamena
 • Polaganje Pločice Na Pločicu
  Polaganje Pločice Na Pločicu

Slični proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-50/SAP_0201SLC013Q9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 50
  Koristi se za hidroizolaciju prije polaganja keramičkih pločica ili pločica od prirodnog kamena. Prikladno za unutarnju i vanjsku primjenu. Preporuča se za područja koja su trajno ili povremeno izložena vlazi/vodi. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Zaštitna traka za hidroizolaciju koja se koristi za hidroizolaciju spojeva, otvora na cijevi i uglova, prije polaganja keramičkih pločica. Može se koristiti u unutrašnjim i vanjskim prostorima, na podovima i zidovima. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-ce-89/SAP_0201SQC013O0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 89
  Dvokomponentna hemijski otporna epoksidna masa za polaganje i fugovanje pločica i mozaika sa širinom fuga od 1 do 15 mm. Savršeno za mozaike i ekskluzivna mjesta. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cm-17/SAP_0201SBC013W2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 17
  Ljepilo pogodno za polaganje keramičkih podnih obloga na površinama podnog grijanja. Pogodno za kuhinje, kupaonice, balkone, terase i vrtne bazene. Može se koristiti na upojnim i neupojnim podlogama. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-51/SAP_0201SKC013R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 51
  Fleksibilna 1-komponentna brtvena masa koja brtvi bez stvaranja slojeva ispod keramičkih obloga na mokrim i vlažnim područjima. U slučaju podnih konstrukcija s izolacijskim slojevima nanosite CL 51 direktno na sloj koji podnosi teret. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/gradevinsko-brtvljenje/proizvod#/ceresit-cs-25/SAP_0201POC014D6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CS 25
  Sanitarni silikon koji se koristi za brtvljenje svih rubnih spojeva na zidovima i podnim površinama, te za rubne spojeve sanitarija i opreme u kopaonicama i kuhinjama. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-50/SAP_0201SLC013Q9/variation/2047377/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 50
  Koristi se za hidroizolaciju prije polaganja keramičkih pločica ili pločica od prirodnog kamena. Prikladno za unutarnju i vanjsku primjenu. Preporuča se za područja koja su trajno ili povremeno izložena vlazi/vodi. 

Često postavljena pitanja