Skip to Content

CERESIT CT 17

Temeljni premaz za upijajuće podloge

 • Jača površinu
 • Za uporabu na visoko upojnim podlogama
 • Smanjuje upojnost podloge

Karakteristike i prednosti

Temeljni premaz za upojne podloge - koristi se kao temeljni premaz za vanjsku i unutarnju površinu prije, na primjer, lijepljenja keramičkih pločica, lakiranja površine, lijepljenja izolacijskih ploča i drugo.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CT 17 je univerzalni temeljni premaz bez rastvarača za upijajuće podloge (zidovi, podovi, plafoni) u zatvorenom i na otvorenom prije polaganja keramičkih pločica, izlivanja podova, lijepljenja podnih obloga, papiriranja, gletovanja, farbanja ili pričvršćivanja termoizolacionih ploča. Podloge premazane sa CT 17 su slabije upijajuće, što sprečava prebrzo sušenje ljepljivih maltera, podova, kitova i boja.
Dostupna pakiranja: 1 l, 2 l, 5 l, 10 l i 20 l.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE

Podloge premazane CERESIT CT 17 moraju biti suhe, nosive i bez supstanci koje smanjuju prianjanje: masti, bitumena, prašine, itd. Sve mrlje i slojeve slabe čvrstoće potrebno je ukloniti. To se odnosi i na postojeće ljepljive boje, koje se moraju ostrugati i oprati vodom.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

PRIPREMA ZA CERESIT CT 17

Protresite sadržaj CERESIT CT 17 ambalaže nekoliko puta. U slučaju lijepljenja keramičkih pločica na cementne i cementno-vapnene podloge, radovi se mogu započeti tek 15 minuta nakon završetka prajmera. U slučaju vrlo upijajućih ili labavih podloga, formulacija se može razrijediti čistom vodom u omjeru 1: 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

PRIMJENA

Nanesite formulaciju na podlogu četkom ili valjkom. Nanesite sljedeće slojeve CERESIT CT 17 bez razrjeđivanja metodom “mokro na mokro”. U slučaju prajmeriranja podloga prije farbanja, CT 17 se može razrijediti vodom. Ako nakon sušenja formulacije supstrat još uvijek upija, prajmer se mora ponoviti. 

Povezani članci

 • Hidroizolacija kupatila
  Hidroizolacija kupatila
 • Silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju
  Silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju
 • LIJEPLJENJE pločica - Priprema i postavljanje
  LIJEPLJENJE pločica - Priprema i postavljanje
 • Kako izravnati podove
  Kako izravnati podove
 • Temeljni premaz za zidove
  Temeljni premaz za zidove
 • Postavljanje pločica sa epoksidnom fugom
  Postavljanje pločica sa epoksidnom fugom
 • Vodootporna fasadna boja: premaz u boji sa trajnom zaštitom
  Vodootporna fasadna boja: premaz u boji sa trajnom zaštitom

Slični proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Zaštitna traka za hidroizolaciju koja se koristi za hidroizolaciju spojeva, otvora na cijevi i uglova, prije polaganja keramičkih pločica. Može se koristiti u unutrašnjim i vanjskim prostorima, na podovima i zidovima. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cm-17/SAP_0201SBC013W2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 17
  Ljepilo pogodno za polaganje keramičkih podnih obloga na površinama podnog grijanja. Pogodno za kuhinje, kupaonice, balkone, terase i vrtne bazene. Može se koristiti na upojnim i neupojnim podlogama. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-ct-19/SAP_0201SOC014F8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 19
  Brzovezujući predpremaz za sigurno lijepljenje između keramičkih obloga, prirodnog kamena, podnih i zidnih cementnih podloga i kritičnih površina. Primjenjuje se u vanjskim i unutarnjim prostorima. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/podovi-podopolagastvo/proizvod#/ceresit-cn-94/SAP_0201TNC014A4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CN 94
  Snažan specijalni predpremaz za pouzdano vezivanje ljepila ili mase za izravnavanje podova na keramičkim, kamenim i kritičnim podlogama. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/podovi-podopolagastvo/proizvod#/ceresit-cn-69/SAP_0201TAC013Z0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CN 69
  Samoizravnajuća masa za podove u debljini slojeva 2-10 mm na bazi cementa. Bez skupljanja, bez pukotina, samo unutarnja primjena, za suhe podloge. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-51/SAP_0201SKC013R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 51
  Fleksibilna 1-komponentna brtvena masa koja brtvi bez stvaranja slojeva ispod keramičkih obloga na mokrim i vlažnim područjima. U slučaju podnih konstrukcija s izolacijskim slojevima nanosite CL 51 direktno na sloj koji podnosi teret. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-60/SAP_0201IDC014K0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 60
  Služi kao tankoslojna završna žbuka na betonskim podlogama, klasičnim žbukama, gips podlogama i pločama, ivericama, gips-kartonu i drugdje. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-16/SAP_0201IGC014E8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 16
  Predpremaz za pripremu podloge prije nanošenja žbuke na bazi sintetičkih smola. Primjenjuje se u unutarnjim i vanjskim prostorima. Može se upotrebljavati na svim mineralnim podlogama kao što su beton, vlaknasti cement, žbuka itd. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-85/SAP_0201IAC014M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 85
  Posebno izolacijsko ljepilo za lijepljenje izolacijskih ploča od stiropora i izradu armiranog sloja, prilikom ugradnje fasadnog sistema. Odgovarajuće je samo za ravne, čiste i suhe zidove te izgradnju novih fasada. 

Često postavljena pitanja