Skip to Content

CERESIT CM 77

Ljepilo za pločice spremno za upotrebu sa velikom fleksibilnošću za korištenje i na površinama koje slabo vibriraju

 • Jaka adhezija na svim teškim podlogama
 • Trajno elastična veza - može apsorbirati naprezanja
 • Za unutrašnju i vanjsku upotrebu

Karakteristike i prednosti

Ljepilo za pločice spremno za upotrebu sa ultra visokom fleksibilnošću za kritične podloge, za upotrebu i na površinama koje slabo vibriraju, pogodno za unutrašnju i vanjsku upotrebu. Za velike pločice.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CM 77 je ultra fleksibilno ljepilo za pločice spremno za upotrebu pogodno za unutrašnju i vanjsku upotrebu koje osigurava pouzdanu i čvrstu vezu čak i na najtežim podlogama kao što su metal, drvo, staklo, sintetičke smole i premazi - obično bez prajmera . Sa svojstvima prigušivanja zvuka. Savršeno prikladan za najzahtjevnije primjene, kao što su velike pločice i ploče na otvorenom.
Dostupna veličina pakovanja: 8 kg

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE

CERESIT CM 77 prijanja na sve čiste, čvrste, nosive, ravne, suhe i vlažne podloge koje ne sadrže tvari koje mogu smanjiti prianjanje. Neravne površine ili udubljenja treba prethodno izravnati (pogledajte CERESIT proizvode za podove i unutrašnje završne obrade). Premazi nedovoljne nosivosti moraju se ukloniti.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

PRIMJENA

Ljepilo se nanosi odgovarajućom nazubljenom lopaticom, ovisno o veličini pločice. Za unutrašnju upotrebu, pokrivenost malterom (kontaktna površina) na poleđini pločice mora biti najmanje 65 %. Za vanjsku upotrebu potrebna je minimalna pokrivenost malterom od 90%: 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

SUŠENJE I ČIŠĆENJE CERESIT CM 77

CERESIT CM 77 je ljepilo na bazi silana i očvršćava kontaktom s vlagom (vlažnošću zraka). Kako bi se učvrstio proces stvrdnjavanja, sloj ljepila treba poprskati tankim vodenim filmom. Pažnja! Alati i površine pločica ne mogu se čistiti vodom – prethodno očistite alate i površine suhom krpom. Svježi ostaci ljepila mogu se ukloniti alkoholom, uljem ili razrjeđivačem boje; očvrsli materijal se može ukloniti samo mehanički. 

Povezani članci

 • Balkonski I Terasni Sistem
  Balkonski I Terasni Sistem
 • Sistemska Rješenja U Kupatilu
  Sistemska Rješenja U Kupatilu
 • Komercijalne Primjene
  Komercijalne Primjene
 • Brzi Sistem
  Brzi Sistem
 • Polaganje Pločica Na Podno Grijanje
  Polaganje Pločica Na Podno Grijanje
 • Podne Pločice Velikih Formata
  Podne Pločice Velikih Formata
 • Polaganje Pločica Velikog Formata Na Zid
  Polaganje Pločica Velikog Formata Na Zid
 • Pločica Velikog Formata
  Pločica Velikog Formata
 • Sistem Mramora I Prirodnog Kamena
  Sistem Mramora I Prirodnog Kamena
 • Polaganje Pločice Na Pločicu
  Polaganje Pločice Na Pločicu

Slični proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Zaštitna traka za hidroizolaciju koja se koristi za hidroizolaciju spojeva, otvora na cijevi i uglova, prije polaganja keramičkih pločica. Može se koristiti u unutrašnjim i vanjskim prostorima, na podovima i zidovima. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-50/SAP_0201SLC013Q9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 50
  Koristi se za hidroizolaciju prije polaganja keramičkih pločica ili pločica od prirodnog kamena. Prikladno za unutarnju i vanjsku primjenu. Preporuča se za područja koja su trajno ili povremeno izložena vlazi/vodi. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-ct-19/SAP_0201SOC014F8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 19
  Brzovezujući predpremaz za sigurno lijepljenje između keramičkih obloga, prirodnog kamena, podnih i zidnih cementnih podloga i kritičnih površina. Primjenjuje se u vanjskim i unutarnjim prostorima. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/gradevinsko-brtvljenje/proizvod#/ceresit-cs-25/SAP_0201POC014D6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CS 25
  Sanitarni silikon koji se koristi za brtvljenje svih rubnih spojeva na zidovima i podnim površinama, te za rubne spojeve sanitarija i opreme u kopaonicama i kuhinjama. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-ce-89/SAP_0201SQC013O0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 89
  Dvokomponentna hemijski otporna epoksidna masa za polaganje i fugovanje pločica i mozaika sa širinom fuga od 1 do 15 mm. Savršeno za mozaike i ekskluzivna mjesta. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/hidroizolacija/proizvod#/ceresit-cr-166/SAP_0201WJC014B9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 166
  Dvokomponentna fleksibilna masa za hidroizoliranje mineralnih površina. Koristi se u unutranjim i vanjskim prostorima, npr. za balkone, terase, vlažne prostore, podrume, čistionice, septičke jame itd. 

Često postavljena pitanja