Skip to Content

FASADA. PRIRODA. DIZAJN.

Vaš Dom - Vaš Visage

Završni radovi na fasadi pokazuju Vaš ukus i stil. Danas imate mnogo mogućnosti da fasadu Vašeg doma učinite baš onakvom kakvom želite. Treba vam nešto što će biti u skladu s modernim trendovima, pristupačno i jednostavno za održavanje.

You need to accept cookies to play this video

Inspirisano Prirodom

Izučavajući posljednje trendove primjetili smo - veliki povratak prirodnih i grubih materijala: drveta, kamena i betona. Oni donose jedinstven i moderan izgled svakoj fasadi. Mi nudimo cijeli niz žbuka i boja za fasadu koje su inspirisane prirodom.

 • Efekat Drveta
  Efekat Drveta

  Drvo je jednostavnog i estetskog izgleda, pruža opuštene vibracije i osigurava orginalan izgled zgrade. 

 • Efekat Kamena
  Efekat Kamena

  Kamen je omiljen zbog svoje raznolikosti i bezvremenske ljepote. Može se koristiti i za klasičan i za moderan dizajn. 

 • Efekat Betona
  Efekat Betona

  Proizvodi koji mogu stvoriti minimalistički, oku privlačan efekat betona. 

 • Efekat Cigle
  Efekat Cigle

  Moderna interpretacija izgleda cigle spaja jednostavnu primjenu i trajnost. 

Proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-722-visage/SAP_0201IKC014L2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 722 VISAGE
  Ceresit CT 722 Visage treba nanijeti na silikonsku matricu kako bi se spriječilo da se matrica lijepi za Ceresit CT 720 Visage žbuku tijekom izrade drvene konstrukcije. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-720-visage/SAP_0201IEC014L0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 720 VISAGE
  Završna žbuka za imitaciju drva koristi se za nanošenje tankoslojne žbuke na betonske površine, tradicionalne žbuke, gips ploče itd. CT 720 je u osnovi bijele boje, a zajedno s CT 721 dostupna je u 6 različitih boja. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/ba/bs/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-721-visage/SAP_0201IFC014L1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 721 VISAGE
  Impregnacija za drvo koristi se za nanošenje dekorativnog sloja s prirodnom bojom drveta na površinu Ceresit CT 720 tankoslojne mineralne žbuke, tradicionalne žbuke, betonske i gipsane površine. 

Najčešće Postavljena Pitanja - Visage

Šabloni za ciglu su jednokratni, teško je iskoristiti ih ponovo.

Nije preporučljiva takva izrada. Potrebno je prethodno zaštiti stiropor jer on sam po sebi nije otporan na mehanička oštećenja kao ni na cikluse širenja odnosno skupljanja kako se temperatura mijenja te stoga je uvek potrebno uraditi armaturni sloj uz upotrebu CT 85 lepka i CT 325 staklene mrežice.

Gdje god se koristi voda kao potrebna komponenta, tu je 0 stepeni donja granica vezano za temperaturnu ograničenost. Preporuka je da se radovi izvršavaju preko +5 stepeni.

Može, s tim da je u takvom vidu aplikacije potrošnja skupih materijala ekonomski neprihvatljiva, te stoga je uvek bolje pripremiti podlogu uz upotrebu tradicionalnih materijala koji su znatno jeftiniji pa samo kao završni sloj uraditi Visage.

Preuzimanja

Imate Pitanja?

Rado ćemo vam pomoći oko bilo kakvih pitanja o našim proizvodima, gdje kupiti ili koje je pravo rješenje za vaš projekat.