Skip to Content

Tehnička rešenja

Vodootporna fasadna boja: premaz u boji sa trajnom zaštitom

Odabirom prave fasadne boje koja se može prati uštedjet će vam vrijeme i izbjeći dalje probleme. Čitajte dalje za detaljne informacije o zaštitnim svojstvima i kako koristiti silikonske, silikatne, akrilne ili elastomerne boje za obnavljanje oštećene žbuke. 

Ceresit Boja Za Fasadu: Periva Zaštitna Boja

Odabirom prave fasadne boje koja se može prati uštedjet će vam vrijeme i izbjeći dalje probleme. Čitajte dalje za detaljne informacije o zaštitnim svojstvima i kako koristiti silikonske, silikatne, akrilne ili elastomerne boje za obnavljanje oštećene žbuke.

Applying the facade decorative plaster on exterior wall
Nanošenje fasadnog maltera

Osnovna Zaštita: Paropropusna Boja Za Fasadu

Prilikom odabira dugotrajne fasadne boje prioritet bi trebala biti zaštita. Iako fasadna boja nije tehnički vodoodbojna, najkvalitetnije boje su otporne na vremenske uvjete. Odaberite takvu boju kako biste izbjegli moguće rizike, uključujući:

 • Oštećenja od vlage koja mogu utjecati na unutrašnju izolaciju i zidove zahtjevaju značajne popravke.
 • Pucanje zidova. Plijesan i mahovina mogu izrasti u pukotine.
 • Soljenje - mokre bijele mrlje vidljive na vanjskim zidovima. Iako sam po sebi nije problem, ostavlja mrlje i može se uvući u unutrašnje zidove.

Upotreba visokokvalitetnih fasadnih boja je još važnija ako zgrada mora izdržati jače kišne uvjete. Odaberite pravu boju fasade kako biste zaštitili zgradu i spriječili estetska ili čak strukturna oštećenja.

Applying the facade decorative plaster on exterior wall
Oštećena fasada

Izbor Najbolje Fasadne Boje Za Pranje Za Etics Sistem

 1. Za zaštitu koja traje, potražite hidrofobne, paropropusne boje (vlaga kaplje i klizi sa boje). Silikonska fasadna boja CT 48, sa samočistivom i postojanom bojom, godinama će izgledati svježe. Ne morate da brinete o promeni boje ili ponovnom nanošenju.
 2. Za dugotrajnu zaštitu potražite hidrofobne, paropropusne boje (premazuju vlagu i klize sa boje). Silikonska fasadna boja CT 48, samočisteće i postojane boje, godinama će izgledati svježe. Ne morate da brinete o promeni boje ili ponovnoj primeni.
 3. Akrilne boje poput CT 44 podjednako su otporne i pružaju odličnu zaštitu za maltere i druge mineralne podloge, uključujući fasade i Ceresit ETICS sistem.
 4. Izuzetno izdržljiva boja je posebno formulirana da traje još duže. Mikroporozna struktura osigurava prirodno uklanjanje vode i prljavštine, jamčeći čistu, svježu fasadu i trajnu zaštitu.
 5. Završni premaz CT 48 - vrlo postojana fasadna boja - pružit će dugi niz godina.
Jednostavan Za Upotrebu, Teško Ga Je Razbiti. Saznajte Zašto Profesionalci Biraju Ceresit I Otkrijte Cijeli Asortiman Ceresit Proizvoda, Uključujući Rješenja Za Izolaciju I Otpornost Na Različite Vremenske Uvjete.

Povezani Članci

 • Hidroizolacija kupatila
  Hidroizolacija kupatila
 • Silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju
  Silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju
 • LIJEPLJENJE pločica - Priprema i postavljanje
  LIJEPLJENJE pločica - Priprema i postavljanje
 • Kako izravnati podove
  Kako izravnati podove
 • Temeljni premaz za zidove
  Temeljni premaz za zidove
 • Postavljanje pločica sa epoksidnom fugom
  Postavljanje pločica sa epoksidnom fugom

Imate Pitanja?

Rado ćemo vam pomoći oko bilo kakvih pitanja o našim proizvodima, gdje kupiti ili koje je pravo rješenje za vaš projekat.