CERESIT CE 79

Karakteristike

 • Jednostavna primjena
 • Vodootporna
 • Otporna na hemikalije
 • Bez otapala
 • Prikladna za pitku ovdu
 • Može se bojiti proizvodom CE 80 UltraPox Mix
 • Opis

  Ceresit CE 79 je dvokomponentna, hemijski otporna, obojena epoksidna masa za fugiranje i ljepilo, dok je CE 80 pastozna boja za postizanje dekorativnog efekta. Za lijepljenje i fugiranje prozirnih obloga kao što su stakleni mozaik i prirodni kamen. Za izradu dekorativnih, obojenih fuga.

  Za trajno i hemijski otporno lijepljenje i fugiranje keramičkih pločica i kamena, kiselo-otporne opeke, iverice, porculana, klinker ploča i ploča lijepljenih umjetnom smolom (Agglo mramor i dr.). Za lijepljenje i fugiranje keramičkih obloga u prostorima izloženim agresivnim tvarima, npr. u mljekarama, industrijskim kuhinjama, akumulatorskim postajama, silosima, nastambama za životinje, bazenima, laboratorijima, spa, saunama i parnim kupeljima. Prikladna je za unutrašnju i vanjsku primjenu, u trajno mokrim prostorima.

  CE 79 ULTRAEPOXY BOJE

  VAŽNO: Dodati tačnu količinu vode navedenu na pakovanju i oprati pločice nakon stvrdnjavanja fug mase kako bi se izbjegla diskoloracija. Boja fug mase na ekranu, kao i boja naljepnice na kanti mogu se razlikovati od same boje nakon ugradnje i zato ih treba posmatrati informativno. Za finalni izbor fug mase preporučujemo korištenje fizičke ton karte na mjestu prodaje.

  Kalkulator za fuge

  1 Dodajte svoje mjere pločica

  cm
  cm
  mm
  mm

  2 Površina

  0 100

  VAŠ POSAO:

  • Površina

    

  TREBAT ĆE VAM:

   Korak po korak  

   Priprema podloge

   CE 79 prianja na sve čvrste, nosive, čiste i suhe podloge bez tvari koje mogu uzrokovati odvajanje. Prije fugiranja, potrebno je osigurati da je ljepilo dovoljno snažno učvrstilo oblogu, te da su svi spojevi (fuge) podjednake dubine i širine. Neravnine je potrebno izravnati.
   Kako bi se osigurala trajna veza ljepila s metalom, podloga mora biti od svjetlog metala ili premazana inhibitorom korozije epoksida. Obratite pažnju na informacije navedene na pakovanju i u tehničkom listu.

   Specijalno miješanje

   CE 79 sastoji se od dvije komponente koje se nalaze u jednom pakovanju (na zahtjev može biti uključena i dodatna, treća komponenta s bojom CE 80 UltraPox Mix). Ulijte učvršćivač (komponenta B) u smolu (komponenta A) i miješajte električnom miješalicom na niskoj brzini (cca 400 okr. po min.) sve dok mješavina ne postane potpuno homogena i bez grudvica. Omjer miješanja komponenti A i B iznosi 10:1

   Izuzetno je važno uliti cjelokupnu količinu komponente B (bočica unutar kante) u komponentu A. Za izradu dekorativnih obojenih efekata na površini pločice i fuge nakon temeljitog miješanja komponenti A i B, dodajte komponentu C (CE UltraPox Mix) te zatim ponovno promiješajte dok smjesa ne postane homogena i ujednačene boje.

   Primjena

   Lijepljenje pločica i kamena

   CE 79 nanosi se tankoslojnom metodom. Nazubljenost lopatice mora se uskladiti s odgovarajućom veličinom pločice ili kamena, u skladu sa DIN 18157. Radno vrijeme, koje je identično vremenu za popravke, iznosi cca 90 minuta pri temperaturi od +18°C (pod pretpostavkom izjednačene temperature prostorije i pakovanja proizvoda). Prilikom pričvršćivanja keramičkih pločica na podloge visokog opterećenja, zaštitite površine prema uputama iz tehničkog lista.

   Primjena

   Fugiranje spojeva

   Zamiješanu smjesu CE 79 nanesite u suhe i čiste spojeve pomoću odgovarajuće lopatice. Spojeve je potrebno popuniti u potpunosti, ne ostavljajući praznine. Suvišan materijal odstranite s površine pločica dijagonalnim pokretima lopatice.

   Čišćenje

   Pričekajte prije čišćenja dok se masa za fugiranje ne stisne. Uz pomoć spužve i malo vode uklonite ostatak materijala sa površine pločice. Čistite kružnim pokretima. Završno čišćenje olakšano je dodavanjem CE 51 u čistu vodu.