CERESIT UK 400

Karakteristike

  • Za tepihe s tekstilnom ili latex poleđinom
  • CV i homogene PVC role i ploče
  • Linoleum u rolama i pločama
  • Ostale obloge sa tekstilnom poleđinom na upijajuće podloge (npr. glatke betonske, cementne i anhidritne podloge).

Opis

Univerzalno disperzijsko ljepilo visoke snage visoke snage prianjanja, za lijepljenje homogenih i heterogenih podnih obloga od PVC-a, fleksibilnih vinilnih i kvarcnih ploča, tekstilnih obloga sa spužvastom i tekstilnom pozadinom.

Korak po korak  

Priprema podloge

Podloga mora biti bez pukotina, glatka, otporna na pritisak i naprezanje, suha i čista, bez prašine, stari materijali u potpunosti očišćeni ili svedeni na minimum, radi ostvarenja što bolje veze. Za izravnavanje bilo kakvih neravnina na podlozi, prvo upotrijebite odgovarajući Ceresit pretpremaz, a nakon toga preporučenu Ceresit masu za
izravnavanje. Asfaltne i neupojne podloge prvo moraju biti prevučene odgovarajućom masom za izravnavanje minimalne debljine od 2 mm.

Primjena

Lijepljenje tekstilne obloge:
Dobro promiješajte ljepilo i ravnomjerno nanesite na podlogu lopaticom s nazubljenjem B1 ili B2 (ovisno o strukturi poleđine). Nakon 5-10 minuta isparavanja za parapropusne podloge (10-15 minuta za nepropusne obloge), tekstilna obloga polaže se na još vlažno ljepilo, namješta i pritišće (pazite na zaostale mjehuriće zraka). U slučaju da se radi o tankoj oblozi, nakon kratkog vremena rubove i krajeve pritisnite još jednom.

Lijepljenje PVC obloge:
Ravnomjerno nanesite ljepilo na podlogu s lopaticom A3 nazubljenja. Nakon otvorenog vremena od 10 do 15 minuta položite oblogu na još vlažno ljepilo, namjestite i pritisnite. Pazite da vam ne ostanu mjehurići zraka ispod površine obloge.

Lijepljenje linoleuma:
Dobro promiješajte ljepilo i ravnomjerno nanesite na podloge sa lopaticom nazubljenja B1. Nakon kratkog otvorenog vremena, položite linoleum na ljepilo, rubove i krajeve pritisnite. Ljepilo treba odmah prionuti na poleđinu linoleuma. Osigurajte da je poleđina obloge dobro navlažena. Ukoliko je potrebno istisnite prema rubovima zaostale mjehuriće zraka. Ukoliko je potrebno, nakon 5-20 minuta, još jednom pritisnite rubove linoleuma.