Hidroizolacijski sistem za kupatila

HIDROIZOLACIJSKI SISTEM KUPATILA ZA STANOVE I JAVNE ZGRADE

Uz naš vodič, dobivate savršenu hidroizolaciju kupatila. Vodit ćemo vas do najkvalitetnijih brtvila kako biste dobili besprijekoran hidroizolacijski sloj za zidove i podove. Vodit ćemo vas kroz cijeli proces aplikacije, od početka do kraja.

Nanošenje prvog sloja hidroizolacije četkom

Sistem hidroizolacije kupatila

PALETA PROIZVODA ZA HIDROIZOLACIJU KUPATILA

 

Počnite sa CT 17 multifunkcionalnim temeljnim premazom kao bazom. Pogodan za sve upijajuće površine. Poboljšava prianjanje na podlogu. Prodire duboko, ojačava podlogu i smanjuje upijanje.

Za uspješnu hidroizolaciju koristite fleksibilni hidroizolacijski premaz CL 51 Express. Ova hidroizolacija pruža fleksibilnu zaštitu na zidovima i podovima i sprečava prodor vode.

Postavljanje zaptivne trake

Zaštitna traka za hidroizolaciju CL 152 pruža vodootporni most za proširenje i spojeve. Veoma je elastičan, trajno se vezuje i otporan je na starenje. Neće se kidati ili korodirati tokom vremena.

Zatim koristite fleksibilno ljepilo CM 17 C2TES1 za polaganje keramičkih, betonskih i kamenih pločica. Idealan je za bazene i vlažne prostore. Specijalizirana tehnologija daje mu visoku fleksibilnost, čime se postiže fleksibilan spoj koji omogućuje prenošenje opterećenja između pločice i podloge.  Pogodan je za lijepljenje pločica na zid, pod, površine s podnim grijanjem, fasade, terase, balkone, bazene i rezervoare s pitkom vodom.

Za fugiranje pločica odaberite CE 40 Aquastatic fug masu. Ova vrhunska fug masa je otporna na pucanje, dugotrajna je, a tehnologija TrioProtection MicroProtect štiti od plijesni i gljivica.

Da biste završili posao, zabrtvite spojeve sanitarnim silikonom CS 25. Ovaj sanitarni silikon protiv gljivica i plijesni je vodootporan, trajno elastičan i otporan na vremenske uslove i UV zrake, idealan za kupatila.

Nanošenje drugog hidroizolacionog sloja preko zaptivne trake

Priprema podloge za hidroizolaciju zidova i poda kupatila

Prije početka rada, površina mora biti ujednačena, glatka i nosiva. Mora biti čista bez tragova boje ili sredstava koja bi mogla prouzrokovati odvajanje. Gips, anhidrit i jake boje treba obrusiti. Površinske pukotine ne smiju biti veće od 0,15 mm.

 1. Dobro protresite  CT 17 temeljni premaz.
 2. Nanesite ravnomjeran sloj temeljnog premaza četkom ili valjkom, počevši od zidova.
 3. Sipajte dovoljno temeljnog premaza na pod i ravnomjerno ga rasporedite četkom, izbjegavajući stvaranje lokvica.
 4. Ostavite da se osuši 2 sata prije nego što nastavite.

Kako hidroizolovati pod u kupatilu: korak po korak

Nakon što se temeljni premaz osuši, možete postaviti hidroizolaciju.

 1. Počnite sa CL 51 Express hidroizolacionim premazom i nanesite prvi sloj. Pričekajte dva sata prije nanošenja drugog sloja.
 2. Četkom ili valjkom nanijeti prvi sloj hidroizolacionog premaza CL 51 Express na podlogu.
 3. Utisnite hidroizolacijsku traku CL 152 na svježi prvi sloj CL 51 Express na dilatacijske spojeve i uglove kako biste zapečatili ivice.
 4. Nanesite sloj hidroizolacionog premaza CL 51 Express preko trake da biste je postavili.
 5. Nanesite drugi sloj hidroizolacionog premaza CL 51 Express preko prvog očvrslog sloja. Pričekajte najmanje četiri sata prije postavljanja pločica.
 6. Pomiješajte fleksibilno ljepilo  CM 17 C2TES1 prema uputstvu.
 7. Nanesite prvi kontaktni sloj fleksibilnog ljepila  CM 17 ravnom stranom gleterice. Za nanošenje pločica koristite nazubljenu lopaticu odgovarajuće veličine. Prije fugiranja ljepilo ispod pločice mora biti u potpunosti suho.
 8. Kada se površina potpuno osuši, pomiješajte CE 40 Aquastatic masu za fugiranje sa odmjerenom količinom hladne vode i miješajte dok ne postane jednolična.
 9. Poslije tri minute ponovo promiješati da sazri.
 10. Nanesite CE 40 Aquastatic malter preko pločica gumenom gletericom. Ne ostavljajte praznine između pločica.
 11. Obrišite višak fug mase vlažnom spužvom, često ispirajući spužvu.
 12. Sačekajte 6-8 sati i testirajte prstom prije nego što dozvolite ulazak u prostoriju. Masa za fugiranje može doći u kontakt sa vodom nakon 4 sata. Unutar 5 dana nakon primjene, za čišćenje se može koristiti samo čista voda bez deterdženata.