CERESIT CT 84 EXPRESS

Karakteristike

Ceresit CT 84 je niskoekspandirajuće poliuretansko ljepilo za pričvršćivanje izolacijskih ploča na zidove u svrhu toplinske izolacije. Odlikuje se jednostavnom upotrebom i omogućuje brzi rad.

 

100% veća izdašnost*

15% veća moć lijepljenja*

mogućnost sidrenja i armiranja već nakon 2 sata

nisko elastično

 

* u usporedbi s cementnim ljepilima

Opis

Ceresit CT 84 je poliuretansko ljepilo koje se koristi za pričvršćivanje EPS-ploča (ploča od ekspandirajućeg polistirena) na fasadne zidove u svrhu termo izolacije građevine koristeći nisko-vlažnu metodu. Ceresit CT 84 može se koristiti za nanošenje EPS-ploča na novim zgradama ili na zgradama na kojima se obnavlja termo izolacija. Oko 2 sata nakon nanošenja, EPS ploče mogu se izjednačiti (brušenjem ili rašpanjem), sidriti te nakon toga nanijeti armirajući sloj koristeći Ceresit CT 85. CT 84 ne smije se koristiti u blizini otvorenog plamena ili vatre jer sadrži zapaljivi plin. CT 84 koristi se i za drvo, OSB ploče, staklo, bitumen, keramički opeku, beton, presvučeni i pocinčani lim i mineralnu vunu pri niskim temperaturama.

Korak po korak  

Priprema

Prije upotrebe dobro protresite dozu nekoliko sekundi. Nakon toga uklonite zaštitnu kapu sa ventila, te na dozu koja stoji uspravno montirajte pištolj na ventil. Odvrnite ventil pištolja. Sa pištoljem postavljenim na dozu moguće je otvoriti ventil i ispustiti ljepilo pritiskom na okidač pištolja. Početak profiliranja treba fiksirati prije postavljanja EPS ploča. Ceresit CT 84 nanosi se pomoću pištolja sa dozom u uspravnom položaju pazeći na udaljenosti između pištolja i ploče kako bi se moglo nanijeti ljepilo.

Primjena

Ceresit CT 84 nanosi se na rubove ploče držeći udaljenost od otprilike 2 cm od rubova, prateći liniju ruba. Možete nanositi ljepilo u obliku 5 vertikalnih linija, s razmakom od 2 cm od ruba.

Pričvršćivanje izolacijskih ploča

Odmah nakon nanošenja ljepila, postavite ploču na zid i pritisnite lagano sa dugačkom zidarskom letvom. Ravnina površine ploče može se korigirati do 20 minuta od trenutka postavljanja.